Tikva betyder HOPP

Tikva är en träningsform, en avslappningsmetod där du kan få lära dig att vila på gröna ängar som det står i Psalm 23. Tikva är ett redskap för dig som vill leva ett liv i balans och tillit. Tikva leds och utvecklas av en nationell förening som bildades under våren 2017. Hemsida och övriga informationskanaler kommer att utvecklas och uppdateras löpande!

 

 

Bakgrund

tl_files/tikva/Tikva-teamet/Personbilder/TIKVA-MimmiEdin-3761420-W.jpgNAMNET BETYDER
Tikva är ett ord på hebreiska och betyder HOPP, som i ”förhoppning”, ”hoppas”, ”tro”. Tikva bygger på den kristna värdegrunden: Att behandla alla lika och med respekt.

TRÄNINGSFORM UTVECKLAD AV MIMMI EDIN
Mimmi fick idén till Tikva under arbetet med sin egen wiplash-skada, mötet med människor från olika bakgrund och sjukskrivna som ofta har svårigheter både med kroppsövningar och förhoppningar. Responsen kom omedelbart. De positiva förändringarna likaså.

ÖVNINGAR FÖR HELA MÄNNISKAN
Kroppsrörelser, nya tankar, nytt sätt att se på sig själv och andra. Kroppsövningarna är enkla men effektiva för smidighet, andning och blodcirkulation. Ord som talas under passet bygger upp och uppmuntrar, förändrar tankar. Deltagarna är med efter egen förmåga – alla kan delta.
De som kan är delaktiga i alla kroppsövningar, en del lyssnar sig bara igenom passet. Målet är att du som deltar ska förstå att du är en del av något större. Innanför inte utanför. Du är beroende men också utan att göra något mer än att finnas till bidrar du med mycket.

ÖVNINGAR & TIKVA-ORD
Enkla och effektiva kroppsövningar för smidighet, andning och blod-cirkulation. Uppmuntrande ord som bygger upp och ger dig positiva bilder av dig själv och din omgivning. Tikva finns i flera varianter, en del kräver inte ens klädombyte, speciella lokaler eller utrustning. Tikva ger träning för hela dig.

MUSIK
Självklart finns det mycket musik som passar på ett Tikva-pass. Fördelen med den specialskrivna Tikva-musiken är just det att den är specialskriven för Tikva. Erfarenheten visar att den bästa musiken att använda är musik utan sång. En annan betydelsefull fördel är att musiken, specialskriven av Fredrik Larsson, kan användas utan att betala STIM-avgifter. 
Du ska så klart betala för Tikva-musiken (inte kopiera den) men de avgifter som vanligtvis betalas för att spela musik på träningspass gäller inte för Tikva-musiken. 

UTRUSTNING & LOKAL
Något som spelar upp musiken. En lugn miljö - inne eller ute. Krångla inte till det. Lägg vikten på trivsel och lugn miljö när du väljer lokal. En konferenslokal fungerar utmärkt - eller en lugn park, trädgård.